Laser hårborttagning

Hårborttagning

Hårborttagning med diod-laser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Generande hårväxt eller för mycket hår, det finns många anledningar till att vilja ta bort hår permanent. Behandlingen är både skonsam och snabb och man får ett permanent resultat på de hårsäckar som man ”skjuter” på. Hur många behandlingar som behövs är individuellt från person till person. Anledningen till att det är så svårt att säga exakt hur många behandlingar som behövs är att man under en behandling endast kan förstöra de aktiva hårsäckarna, alltså de hår som växer precis just då. .

Att ta bort oönskad hårväxt kan vara en process som är både smärtsam, tidskrävande och svår att få det perfekt. Men vår Elysion Pro är fantastik och går inte att jämföra med en hemma-laser. Håret försvinner!

Laserbehandlingen kan utföras på alla områden på kroppen allt ifrån benen till armhålorna till bikinilinjen/brazilian. Vi behandlar alla de vanligaste nyanserna av hårstrån.

Observera, vissa typer av hår, för mer info kontakta din behandlare.

Vad ska man tänka på INFÖR en laserbehandling?
  • Man bör avstå från att sola minst 1 vecka före och efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av behandlingen, och huden är känsligare.
  • Håret ska rakas samma dag som hårborttagningsbehandlingen.
  • Ingen Brun-utan-sol 1-2 veckor före laserbehandlingen. Se till att peela huden ordentligt för att få bort eventuella rester av brun utan sol innan behandlingen.
  • Vaxa, plocka eller blek ej håren tidigare än 4 veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.
Vad ska man tänka på EFTER en laserbehandling?
  • Det behandlade området kan vara lite rött och svullet en stund efter behandlingen men har oftast avtagit till dagen efter. Kontakta kliniken om något avviker från den normala tillstånd eller det information du har fått av mig.

Resultat

Normalt bör ett markant resultat på behandlingen ses Cirka 15-20 dagar efter första behandlingen, på ca 20-30% hårreducering. Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter 1-2 månader efter behandlingen. Då är det dags för nästa hårborttagnings tillfälle med laser. Ofta fortsätter håren att växa ett par dagar efter laser-hårborttagningen eller så stannar de av. Håren lossnar på hårbottagning området efter ca 2-3 veckor. Då först kan man se det färdiga resultatet av en laser hårborttagningen.

Vilande hårsäckar påverkas inte av hårborttagningen utan bildar nya hår som vanligt. Man kan därför få hår på hårborttagnings ytan igen, men då är det nya hårsäckar som hamnat i växande fas, dessa strån syns som sporadiskt utspridda strån.

Hur många behandlingar behövs?

Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som kan behandlas. Ca 10-30% av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå det resultat som eftersträvas. Faktorer som spelar in är bland annat hur mycket hår du har från början, hårfärg, kontrast mellan hud och hår och tjocklek på hårstrån. Dina grundförutsättningar samt ärftliga faktorer är därmed väldigt avgörande för hur många behandlingar som krävs. Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultatet starkt, dvs en hormonell obalans eller rubbning kan leda till att nytt hår börjar växa på redan behandlade områden.