Hudföryngrande behandlingar

Kemisk Peeling, Microneedling och Carboxy

Dessa tre behandlingar kan med fördel kombineras med varandra för att uppnå ett bättre resultat,
ger en mer effektiv hudföryngrande och hudförbättrande behandling.

Kemisk Peeling

Har du problem med tråkig och grå hud, acne, pigmentfläckar, åldersfläckar?


Behandlingen innebär förenklat att döda hudcellerna i det yttersta hudlagret avlägsnas. Syftar till en normalisering av huden genom stimulans till en ökad cellbildning, ökad kollagenbildning ger bland annat förbättrad elasticitet, utjämning av pigmentfläckar och återställande av hudens barriärfunktion. I kemisk peeling lägger man aktiva ämnen på huden ofta syror av olika slag för att förbättra och föryngra huden.


Vi erbjuder peeling du inte kan köpa i butik. Jag rekommenderar att du genomgår en kur på 3-4 behandlingar. Vid behandlingen av PRX-t33 medföljer eftervårdsprodukter som du använder mellan behandlingarna för bästa resultat. Denna behandling kan du utföra året om, men att använda hög solskyddsfaktor både före och efter är av största vikt.


Läs mer om våra peelingar under respektive bokning.

Microneedling

Microneedling är en behandling där man gör små mikroskopiska hål i huden med hjälp av nålar. En naturlig reaktion är att kroppen vill reparera skadan i huden. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

 

  • Huduppstramning och hudföryngring
  • Skin tightning
  • Fina linjer och rynkor
  • Stora porer

 

Några dagar efter behandlingen märker du snabbt att huden får mer lyster och en jämnare hudtextur. Efter behandlingen kan du uppleva en rodnad som håller i sig i några timmar eller dagar. Tänk på att inte använda produkter du är ovan vid eller mycket smink. Låt huden andas och återhämta sig.

Carboxy

Carboxy är en välbeprövad teknik som kan reducera mörka ringar, fina linjer, slapp hud vid ex ögonlock, ärr, celluliter, bristningar, mindre fettansamlingar genom att förbättra lokala vävnader och metabolism. Studier har visat att Carboxy förbättrar hudens elasticitet, förbättrar cirkulationen, stimulerar reparation av kollagen samt minskar uppkomsten av fina linjer.

 

Behandlingen går snabbt och är i stort sätt smärtfri. Du kan uppleva ett mindre stick och ett tryck i samband med att CO2 lyfts in i huden. Svullnaden kvarstår ca 15 min. Inga biverkningar. Behandling kan ges i kur om 5 behandlingar med ca 1-2 veckors mellanrum.