Botox

Botox

Botox innehåller ett muskelavslappnande medel och injiceras ner i den muskelgrupp som man vill behandla. Avsikten är att få en muskel att slappna av så att man ser mer avslappnad och fräschare ut. Det används både i medicinska och kosmetiska syften. Ofta läggs Botox för att minimera kråksparkar runt ögonen eller mellan ögonbrynen men även i pannan, masseter (mot tandgnissel), sura mungipor, lipflip, starka halsmuskler, bunnylines m.m

Behandling av rynkor

Kosmetisk behandling känd som Botoxinjektion har varit en av de mest populära anti-aging metoderna tillgängliga under de senaste åren. Denna icke-invasiva kosmetiska metod har blivit mycket populär på grund av dess snabba resultat och låg risk. Botox som används för att minska rynkor är en steril och ren version av botulinumtoxin. När toxinet injiceras i en muskel, fungerar det för att blockera nervimpulser, och tillfälligt förlamar musklerna som orsakar rynkor och på så sätt avslappnar dem mer

Migrän:
en enklare form av migränbehandling kan vara att använda botox i panna, glabella samt ögon för att minska spänningar och därmed risken för migränanfall.


Hyperhidros:
kallas det när man har överdriven svettning. Det kan också behandlas med botox.Det finns flertal studie som visar dämpat svettning upp till 80% med hållbarhet på ca 6 månader genom att använda Botox-injektioner. Överdriven svettning kan vara mycket jobbigt för den som lider av det och innebära försämrad livskvalitet, efter behandling blir man ofta helt fri från problemet.

Behandlingsgång

För botox behövs ingen bedömning och det är en snabb behandling. Jag kommer att markera ut de muskler som ska handlas och därefter injicera små små doser av toxin i muskeln. Effekten av botox kan inte ses direkt utan resultatet utvecklas successivt och det färdiga resultatet ses efter 2 veckor.

Ett återbesök ingår efter 2-3 veckor för att eventuellt justera resultatet. Det är viktigt att du blir nöjd med din behandling

Före behandlingen: Du ska vara frisk vid behandlingen. Jag behandlar ej dig under 18 år, gravida, ammande.

Efter behandlingen: Försök att hålla det behandlade området så rent som möjligt. 

  • Massera inte på området
  • Använd ingen make-up på 24 timmar
  • Undvik bad och bastu i 24 timmar
  • Undvik intensivträna samma dag som behandlingen
  • Använd solskyddsfaktor på det behandlade området

Att tänka på

Om du bär en infektion bör du inte använda Botox-injektioner, särskilt om injektionsstället ligger nära det infekterade området. Det är viktigt att veta att en Botox-behandling är ej att rekommendera för personer som är extra känsliga eller som har någon allergisk reaktion för sådana läkemedel. 

Botox kan användas av alla med god hälsa. Du bör alltid tänka över din behandling om du är eller tänker bli gravid. Det är inte helt bevisat att Botox påverkar foster eller påverkar graviditet, men det brukar alltid rekommenderas att gravida kvinnor eller ammande kvinnor undviker Botox-injektioner.

Patienter med vissa neuromuskulära sjukdomar såsom ALS (Amyotrofisk lateral skleros eller Le Lou Gregg), Myasthenia Gravis eller Lambert-Eaton syndrom löper också risk för hjärt-kärlsproblem som kan utvecklas under eller efter Botox-injektioner. De rekommenderas att informera sin läkare om sina säkerhetsföreskrifter innan behandlingen.

Även om Botox anses säkert och effektivt vid behandling av migrän, kan en patient drabbas av biverkningar. Två vanliga biverkningar inkluderar huvudvärk och nacksmärta. 

Självklart behöver behandlaren eller läkaren mycket anatomisk kunskap samt att veta hur man borde fördela injektionen av Botox på rätt sätt för att minska onödiga biverkningar som kan uppstå om angränsande muskler av misstag förlamas även om du behöver arbeta med dem. Därför är det viktigt att det administreras av utbildad personal som arbetar i en professionell miljö. 

Före & efter

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Miljontals människor har genomgått Botox-kosmetika i vissa fall. 2005 hade mer än tre miljoner människor gjort processen. Detta var en otrolig tillväxt med 16,4% jämfört med Botox kosmetiska injektioner likställt med förra året.