Fillers

Fillers

Fillers är en benämning på produkter som injiceras i huden för att fylla och släta ut huden eller ändra ansiktskonturer. Fillers är en genomskinlig gel som är kemiskt framtagen för att efterlikna hudens egna naturliga hyaluronsyra. Med fillers förstärker du enkelt din ansiktskontur det kan handla om att göra läpparna fylligare, fylla ut en rynka som du inte är bekväm med eller också att fylla ut delar av ansiktet som har tappat sin spänst och fyllighet med åldern. Med fillers ser du ett omedelbart resultat och får en yngre känsla i ansiktet. Fillers är ett vanligare alternativ än kirurgi idag. Vi jobbar även med biostimulerare som Profhilo och Radiesse. Det är produkter som ger mer för  huden , dom jobbar med spänst, ton och bygger volym på längre sikt än fillers, som är mer av en ”quick-fix”.

 

FILLERS: LÄPPAR

Läppfillers är en av våra vanligaste fillerbehandlingar, främst för att det ger väldigt stor effekt med väldigt lite material vilket gör behandlingen väldigt kostnadseffektiv. En läppbehandling kan utföras med ett väldigt diskret resultat för att återbygga förlorad volym, fukt eller rynkor i läppkonturen. Vissa vill forma om sina läppar på grund av asymmetri, medan andra vill ha större läppar. Vi använder oss en vass nål eller en trubbig cannula beroende på vilken effekt vi vill uppnå.

Bedövning

Området runt munnen är känsligt och vi på T.estetik är väldigt noggranna med bedövning. I de flesta fall räcker det med att lägga på en bedövningssalva på läpparna en tid innan behandlingen, men vi kan också bedöva precis som att injicera bedövning hos tandläkaren. Vill du ha en djupare bedövning så rekommenderas att lägga på en Emla-salva, som du kan köpa på apoteket ca 1 timme innan besöket.s

Behandlingsgång

Före behandling med fillers har du haft en konsultation, antingen via telefon eller på plats. Då ger jag dig information om behandlingen, samt svarar på dina frågor. När du senare kommer på besöket går vi igenom igen vad vi kommit överens om så att resultatet blir vad som förväntat. I din bokningsbekräftelse skickas en länk till en journal som du gärna får fylla i hemma innan besöket så jag är medveten om ev. sjukdomar och mediciner,

Själva behandlingen görs sedan genom att fillers injiceras i små mängder i huden med en mycket fin nål. Där tillför fillern fukt och ger struktur och naturlig volym som jämnar ut synliga linjer. En behandling är ett enkelt ingrepp och normalt behöver du inte vara hemma från jobbet efteråt. Du kan dock förvänta dig lätt rodnad, svullnad, smärta, ömhet, klåda och/eller blåmärke efter behandlingen.

Det är samma reaktioner som du kan förvänta vid alla typer av injektioner. Obehagen är övergående och försvinner i allmänhet på ett par dagar. Vid läppförstoring kan det vara bra att planera behandlingstillfället lite mer noga eftersom läpparna kan svullna och se lite ojämna ut ett par dagar, viss blåmärke förekommer ofta.

Före behandlingen: Du ska vara frisk vid behandlingen. Jag behandlar ej dig under 18 år, gravida, ammande, samt dig med ett aktivt herpesutbrott. Undvik alkohol, omega 3 samt blodförtunnande läkemedel som ibuprofen de närmaste dagarna innan behandling för att minska risken för blåmärken.

Efter behandlingen: Försök att hålla det behandlade området så rent som möjligt. 

  • Rör inte på området
  • Använd ingen make-up på 24 timmar
  • Undvik bad och bastu i 3 dagar
  • Undvik att träna samma dag som behandlingen
  • Använd solskyddsfaktor på det behandlade området
  • Tänk på att det estetiska resultatet är olika på varje individ.